Πόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΘΕΕ ΜΟΥ ;;; Έβαλαν πλάνα από τους Ολυμπιακούς του Χίτλερ στο video για τον τουρισμό!

Μια τεράστια γκάφα "τρέχει" να καλύψει ο ΕΟΤ,....
που αναγκάστηκε να κατεβάσει το video για τον ελληνικό τουρισμό και να το ανεβάσει διορθωμένο γιατί στο πρωτότυπο είχε πλάνο από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 στο Βερολίνο του Αδόλφου Χίτλερ! Ναι, ακριβώς αυτό: πλάνα από τους Αγώνες της ναζιστικής Γερμανίας ήταν στο video για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού! Κανείς δεν το είδε. Κανείς δεν το κατάλαβε. Ούτε από τον ΕΟΤ ούτε από το υπουργείο Τουρισμού. Μόνο ο Guardian. Και αυτό είναι ακόμη χειρότερο...
Η βρετανική εφημερίδα μάλιστα ενημέρωσε τους Έλληνες ιθύνοντες που κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου πως στο video για την Ελλάδα είχαν βάλει πλάνο από τη στιγμή που άναβε η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου για τους Αγώνες του Χίτλερ!
«Ήταν ένα video για τα 100 χρόνια του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και θέλαμε να συμπεριλάβουμε πλάνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες» προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, Πάνος Λιβαδάς. Είπε επίσης πως πρόκειται για λάθος, το οποίο θα διορθωθεί άμεσα, όπως και έγινε..
Η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε ήταν από προπαγανδιστικό video της Λέρι Ρίφενσταλ, αγαπημένης σκηνοθέτιδος του Χίτλερ, που δείχνει έναν νεαρό ξανθό άνδρα με την Ολυμπιακή δάδα στα χέρια του, να ανεβαίνει κάποια σκαλιά και να ανάβει τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων. Διαρκεί λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και ενώνεται με σύγχρονες αφές Ολυμπιακής Φλόγας.
Το video "κατέβηκε" μόλις η γκάφα έγινε αντιληπτή...

Δυστυχώς για τους επιτελείς του ΕΟΤ, ότι γράφει (και στο διαδίκτυο) δεν ξεγράφει. Και το σημείο του video όπου χρησιμοποιήθηκε το πλάνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στη ναζιστική Γερμανία, παραμένει στο internet να θυμίζει τη γκάφα μεγατόνων!



Το... διορθωμένο video



Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο ΕΟΤ έβγαλε ανακοίνωση από την οποία απουσιάζει η λέξη συγγνώμη...
«Με αφορμή δημοσίευμα που αφορά το επετειακό φιλμ του ΕΟΤ για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Τουρισμού, διευκρινίζεται:
Το συγκεκριμένο φιλμ, τόσο στην εκδοχή των δέκα λεπτών, όσο και στην εκδοχή των 30 λεπτών που θα ανέβει αύριο στα κοινωνικά δίκτυα, περιλαμβάνει πλάνα αφής φλόγας Ολυμπιακών αγώνων (Αθήνα, Λονδίνο, Πεκίνο, Μόσχα, κ.α).
Μεταξύ αυτών εσφαλμένα συμπεριλήφθηκε και ένα πλάνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1936.
Το σφάλμα εντοπίστηκε και ο ΕΟΤ αφαίρεσε άμεσα το συγκεκριμένο πλάνο», αναφέρει ανακοίνωση.

Πόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΘΕΕ ΜΟΥ ;;; Έβαλαν πλάνα από τους Ολυμπιακούς του Χίτλερ στο video για τον τουρισμό! Πόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΘΕΕ ΜΟΥ ;;; Έβαλαν πλάνα από τους Ολυμπιακούς του Χίτλερ στο video για τον τουρισμό! Reviewed by Unknown on 11:30 Rating: 5
Από το Blogger.