Βήμα προς Βήμα Οδηγός για την Κατασκευή ενός Συστήματος Προβολής για την Παρατήρηση της Διέλευσης της Αφροδίτης

Βήμα προς Βήμα Οδηγός για την Κατασκευή ενός Συστήματος Προβολής για την Παρατήρηση της Διέλευσης της Αφροδίτης 
Τι θα χρειαστείτε για την κατασκευή ενός συστήματος προβολής κυαλιών. Κυάλια(φυσικά), ένα τρίποδο, έναν προσαρμογέα τριπόδου για κυάλια (ή, αν έχετε παλαιό μοντέλο κυαλιών, πολλή μονωτική ταινία), μερικά ανθεκτικά χαρτόνια, μολύβι, ψαλίδι, αλουμινόχαρτο και μονωτική ταινία.


Χρησιμοποιώντας τα κυάλια σας ως πρότυπο, σχεδιάστε κύκλους πάνω στο χαρτόνι που αποτελεί την ηλιακή ασπίδα όπου οι φακοί των κυαλιών θα προσαρμοστούν. Η ηλιακή ασπίδα θα αποτρέψει την προβαλλόμενη εικόνα του Ήλιου από το να ξεθωριάσει.


Προσεκτικά κόψτε τις τρύπες, ώστε το χαρτόνι σας να ταιριάζει με τους φακούς.


Τώρα ρυθμίστε το τρίποδο και συνδέστε τον προσαρμογέα. Τέτοιου είδους προσαρμογείς μπορούν να αγοραστούν σε όλα τα καλά καταστήματα οπτικών.


Συνδέστε τα κυάλια στον προσαρμογέα. Αν τα κυάλια σας δεν έχουν προσαρμογέα, χρησιμοποιείστε μονωτική ταινία για να τα στερεώσετε.


Σύρετε προσεκτικά την χαρτονένια ηλιακή ασπίδα πάνω από τα κυάλια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά κουτιά πίτσας). Ύστερα τοποθετήστε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο πάνω από έναν από τους φακούς (έτσι ώστε να μην έχετε επικαλυπτόμενες εικόνες).


Μπορεί να χρειαστεί να σταθεροποιήσετε την ηλιακή ασπίδα με ένα κομμάτι ταινίας.


Και τώρα είστε έτοιμοι! Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα ραβδί με ένα κομμάτι χαρτί για να δείτε την προβολή του ήλιου, καθώς οι τοίχοι συχνά είναι σε άβολη γωνία, με συνέπεια η εικόνα του Ήλιου να στρεβλώνεται (όπως στη φωτογραφία παραπάνω).

Και τώρα έχετε μια χαμηλού κόστους κατασκευή για την παρατήρηση της διέλευσης της Αφροδίτης. Μπορείτε να φωτογραφίσετε την προβαλλόμενη εικόνα με μια απλή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Ίσως να αντιμετωπίσετε πρόβλημα εστίασης στο χαρτί. Για αυτό μπορείτε να σχεδιάσετε έναν μικρό σταυρό με μολύβι στην επιφάνεια προβολής, ώστε η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή να έχει κάτι να εστιάσει.

Ξεκινήστε από σήμερα την κατασκευή και τις δοκιμές για να είστε έτοιμοι την ημέρα της διέλευσης.

Πρέπει να είστε προσεκτικοί και να αποφεύγεται να κοιτάζεται κατευθείαν τον ήλιο. Εάν έχετε μικρά παιδιά μαζί σας, να είστε σε εγρήγορση ώστε να μην δοκιμάσουν να κοιτάξουν μέσα από τον προσοφθάλμιο.

Τώρα, ετοιμαστείτε να απολαύσετε τη διέλευση!

tsene.com
Βήμα προς Βήμα Οδηγός για την Κατασκευή ενός Συστήματος Προβολής για την Παρατήρηση της Διέλευσης της Αφροδίτης Βήμα προς Βήμα Οδηγός για την Κατασκευή ενός Συστήματος Προβολής για την Παρατήρηση της Διέλευσης της Αφροδίτης Reviewed by Unknown on 23:46 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.