To κοκτέιλ με το κομμένο δάχτυλο είναι πραγματικό

Το κοκτέιλ Sourtoe εφευρέθηκε το 1973 και από τότε αποτελεί παράδοση στην πόλη Ντόσον του Καναδά.

Η ιστορία του κοκτέιλ εντοπίζεται γύρω στο 1920, όταν το μεγάλο δάχτυλο του ενός δρομέα πάγωσε, όταν εκείνος και ο αδερφός του βρέθηκαν σε μια χιονοθύελλα. Ο αδερφός του έπρεπε να του κόψει το δάχτυλο, το οποίο διατήρησε σε ένα μπουκάλι με αλκοόλ.

Η ιστορία του Sourtoe συνεχίζεται ως εξής. Ένας πρώην καουμπόι, οδηγός φορτηγού και καπετάνιος, ο Dick Stevenson, βρήκε καταφύγιο από μια χιονοθύελα πενήντα χρόνια αργότερα, σε μια καμπίνα στις παρυφές του Γιούκον, το 1973, όταν βρήκε ένα βάζο.

Μέσα, διατηρημένο σε αλκοόλ, ήταν ένα ανθρώπινο δάκτυλο, το δάχτυλο του δρομέα! Έτσι αποφάσισε να... λανσάρει ποτό με το κομμένο δάχτυλο του δρομέα και η ιδέα του έπιασε! Εκτοτε το ποτό αυτό παραμένει στον κατάλογο μιας παμπ.

Όσοι πίνουν από το ποτό με το κομμένο δάχτυλο, γίνονται αμέσως μέλη του κλαμπ Sourtoe κοκτέιλ. Προς το παρόν, το κλαμπ έχει πάνω από 100.000 μέλη από όλον τον κόσμο, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα! Και επειδή ένα δάχτυλο δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά για όλους, βρέθηκαν πολλοί δωρητές που έδωσαν τα δάχτυλά τους για να συνεχιστεί...η παράδοση!
ΠΗΓΗ
To κοκτέιλ με το κομμένο δάχτυλο είναι πραγματικό To κοκτέιλ με το κομμένο δάχτυλο είναι πραγματικό Reviewed by Unknown on 10:00 Rating: 5
Από το Blogger.