Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ FENG SHUI

Η τραπεζαρία είναι ένα από τα πιο σημαντικά, από άποψη ενέργειας, μέρη του σπιτιού μας.
Σύμφωνα με το Feng shui,το φαγητό που καταναλώνουμε, όπως και το νερό και ο αέρας, έχουν δική τους ροή ενέργειας Qi,την οποία μεταφέρουν σε εμάς.
Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε το τι τρώμε και το πού καθόμαστε την ώρα του φαγητού, έτσι ώστε η ενέργεια που τελικά θα καταναλώσουμε να έχει ομαλή, ήρεμη ροή που κατά συνέπεια θα επηρεάσει με τον ίδιο τρόπο και την προσωπική μας υγεία και ευημερία.
Η ιδανική θέση, σύμφωνα με το Feng shui, για την τραπεζαρία μας είναι ανατολικά, νοτιοανατολικά, δυτικά και βορειοδυτικά, σε σχέση με το κέντρο του σπιτιού μας.
Αυτές οι κατευθύνσεις έχουν περισσότερο ζωντανή ατμόσφαιρα, ευνοούν την συζήτηση, τον ρομαντισμό και την χαρά.
Αντίθετα είναι καλύτερα να αποφύγουμε την βορειοανατολική και την νότια πλευρά του σπιτιού μας στο να τοποθετήσουμε την τραπεζαρία, καθώς εκεί η ροή της ενέργειας Qi είναι πολύ απότομη και άμεση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις και παρεξηγήσεις.
Για να εξουδετερώσουμε αυτή την αρνητική ροή ενέργειας στις παραπάνω δυσμενείς πλευρές, επιλέγουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε ανοιχτό γαλάζιο, μωβ της λεβάντας ή απαλό σοκολατί χρώμα έτσι ώστε να προσθέσουμε πιο ήρεμη yin ενέργεια σε αυτές τις πλευρές.
Επίσης μια πολύ καλή επιλογή είναι τα κυκλικά σχέδια ή σχέδια με ρίγες ή καρό για τα διακοσμητικά και τα σχέδια των υφασμάτων της τραπεζαρίας μας (τραπεζομάντιλα, πετσετούλες κ.ο.κ.),που θα απαλύνουν και θα ομαλοποιήσουν την ροή της ενέργειας Qi σε αυτές ειδικά τις πλευρές του σπιτιού μας.
Τέλος μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα διακοσμητικό πήλινο, σε λευκό /κίτρινο ή σοκολατί χρώμα, ειδικά εάν η τραπεζαρία μας είναι στα νοτιοδυτικά του σπιτιού, που θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την οικογενειακή αρμονία και την αλληλοκατανόηση.
Έτσι η τραπεζαρία στην σωστή ενεργειακά θέση θα δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και θα συμβάλει στην επικοινωνία, την ευχάριστη διάθεση και την καλή υγεία της οικογένειας.

Ευθυμία Α. Μισιρλή
Μηχανολόγος-Μηχανικός
Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui
ΠΗΓΗ
Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ FENG SHUI Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ FENG SHUI Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5
Από το Blogger.