Η μυστηριώδης πέτρα της Νέας Αγγλίας

Λίγοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την ιστορία μπορούν να αντισταθούν σε ένα πραγματικό αρχαιολογικό μυστήριο.

Φανταστείτε ότι θα βρείτε ξαφνικά μια παράξενη, σκοτεινή, περίεργη, ωοειδής πέτρα με ασυνήθιστα γλυπτά και άγνωστη προέλευση. Τι θα σκεφτόσαστε;

Αυτό συνέβη το 1872 όταν δύο εργάτες οικοδόμησης έσκαψαν μια μάζα αργίλου κοντά στην ακτή της λίμνης Winnipesauke και ανακάλυψαν αντικείμενα που σήμερα είναι γνωστά ως "Mystery Stone της Νέας Αγγλίας".

Οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμα να μάθουν πώς έγινε η πέτρα και για ποιο σκοπό.

Επιπλέον, μέχρι στιγμής ήταν αδύνατο να επαληθευτεί η ηλικία της πέτρας και να καθοριστεί πώς ήταν χαραγμένο. Για να το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον, ο άγνωστος δημιουργός αποφάσισε να προσθέσει μια σειρά επιγραφών και περίεργων συμβόλων, τα οποία είναι ακόμα ανοιχτά για ερμηνεία.

Η πέτρα μήκους 4 ιντσών, πάχους 2 1/2 ιντσών, είναι σκοτεινή και έχει σχήμα αυγού. Περιλαμβάνει πολλά γλυπτά όπως ένα πρόσωπο, αυτί καλαμποκιού και γεωμετρικά σχήματα που μοιάζουν με κύκλους. Η πέτρα είναι ένας τύπος χαλαζίτης, που προέρχεται από ψαμμίτη ή μυλονίτη, ένα λεπτόκοκκο πλαστικοποιημένο πέτρωμα που σχηματίζεται από τη μετατόπιση των στρώσεων των βράχων. Ο τύπος βράχου δεν είναι εξοικειωμένος με το Νιου Χάμσαϊρ.

Με τα χρόνια, πολλοί επιστήμονες προσπάθησαν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο υπόβαθρο της πέτρας. Κάποιοι, όπως και ο Αμερικανός φυσιοδίφης, πρότειναν ότι η πέτρα "μνημονεύει μια συνθήκη μεταξύ δύο φυλών".

Άλλοι πίστευαν ότι η πέτρα ήταν ένα κέλτικο ή ένα τεχνητό Inuit, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν ξέρουμε ποιος δημιούργησε το Mystery Stone της Νέας Αγγλίας.

Η "πέτρα μυστηρίου" εκτίθεται στο Μουσείο Ιστορίας του Νιου Χάμσαϊρ στο Concord. Η πέτρα πιστεύεται ότι έχει ανακαλυφθεί το 1872 από εργαζόμενους που έσκαβαν για μια θέση φράχτη κοντά στη λίμνη Winnipesaukee, αλλά κανείς δεν ξέρει Σίγουρα ποιος το έκανε, γιατί, πώς, ή πότε έγινε.
Μια άλλη περίεργη λεπτομέρεια είναι ότι υπάρχουν τρύπες στα δύο άκρα της πέτρας, με διαφορετικά μεγέθη . Κάθε διάτρηση είναι ευθεία, όχι κωνική.

Σύμφωνα με μια ανάλυση που έγινε από κρατικούς αξιωματούχους το 1994, οι τρύπες και στις δύο άκρες των λίθων βαρέθηκαν με διαφορετικού μεγέθους εργαλεία.Κάθε οπή είναι ευθεία και όχι κωνική.
"Έχω δει αρκετές τρύπες βαρεμένες στην πέτρα με τεχνολογία που συνδέετε με τη προϊστορική Βόρεια Αμερική", δήλωσε ο Richard Boisvert, κρατικός αρχαιολόγος. "Υπάρχει μια ορισμένη ανομοιομορφία ... και αυτή η τρύπα ήταν εξαιρετικά τακτική".Ο Boisvert πρότεινε ότι οι τρύπες έχουν διατρηθεί με ηλεκτρικά εργαλεία, ίσως από τον 19ο ή τον 20ό αιώνα.

Ο Boisvert είπε ότι η πέτρα είναι μοναδική. "Αυτό κάνει πολύ δύσκολο να καταλάβουμε πού ταιριάζει", είπε.Ένα πρόβλημα είναι ότι η ιστορία της ανακάλυψης της πέτρας είναι ασαφής, είπε.
"Δεν θα μπορούσατε να είστε σίγουροι για το μέρος από το οποίο προήλθε. Υπάρχει πολλή ασάφεια εκεί ... είναι πολύ δύσκολο να το αξιολογήσει », είπε. "Το πλαίσιο της ανακάλυψης είναι μερικές φορές πιο σημαντικό από το ίδιο το στοιχείο".

Για ποιο σκοπό δημιουργήθηκε η πέτρα και ποια είναι η σημασία των συμβόλων;Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο.Μια πιθανότητα να λύσουμε αυτό το αρχαίο είναι αν μπορούσαμε να βρούμε ένα τεχνούργημα με παρόμοια σύμβολα και να συγκρίνουμε τις επιγραφές. Εντούτοις, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε πολύ καιρό πριν συμβεί αυτό, αν ποτέ ...Ίσως μια μέρα θα μάθουμε την αληθινή ιστορία της μυστήριας πέτρας της Νέας Αγγλίας, η οποία είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο περίεργα αντικείμενα της Αμερικής.

ΠΗΓΗ
Η μυστηριώδης πέτρα της Νέας Αγγλίας Η μυστηριώδης πέτρα της Νέας Αγγλίας Reviewed by Unknown on 21:00 Rating: 5
Από το Blogger.