ΣΟΚ με 17χρονη: Τρέχει συνεχώς αίμα από τα μάτια και τα αυτιά της – Άναυδοι οι γιατροί

Αυτά είναι τα μάτια της 17χρονης Marnie-Rae Harvey από την περιοχή Stoke-on-Trent στην Μ. Βρετανία.

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει αφήσει άφωνους τους γιατρούς, αφού μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει βρει γιατί τρέχει αίμα από τα μάτια της, αλλά και από τα αυτιά της. Η 17χρονη λέει ότι δεν μπορεί να βγει έξω και δεν έχει φίλους πια γιατί είναι πάντα μέσα στο σπίτι”.

Την έχουν εξετάσει διάφοροι ειδικοί οφθαλμολόγοι, γυναικολόγοι, ειδικοί αιματολογίας, νευρολόγοι και παιδίατροι, αλλά κανείς δεν μπορεί να βρει την αιτία που συμβαίνει αυτό στην Marnie-Rae.

“Με καίει και στη συνέχεια, αν το αίμα καλύπτει ολόκληρο τον οφθαλμό, δεν μπορώ να δω”, λέει η έφηβη. Αυτή κατάσταση-μυστήριο επηρεάζει επίσης τα αυτιά, την μύτη, τα ούλα, το τριχωτό της κεφαλής, τα νύχια και τη γλώσσα της.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 17χρονη ξεκίνησε να έχει αιμόπτυση τον Μάρτιο του 2013. Αυτό συνεχίστηκε για μερικά χρόνια, μέχρι που ξύπνησε μέσα στη νύχτα τον Ιούλιο του 2015 με το πρόσωπό της καλυμμένο στο αίμα. Έτρεχε αίμα από τα μάτια της.

Οι γονείς της κάλεσαν ασθενοφόρο. «Οι νοσοκόμοι ήταν απλά σοκαρισμένοι, διότι είχαν ξαναδεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο», λέει η ίδια.

“Όταν έφτασα στο νοσοκομείο, οι γιατροί κοίταξαν τα μάτια μου, αλλά τα πάντα ήταν καθαρά (…) Τα μάτια μου μπορεί να αιμορραγούν και να γεμίζει με αίματα το πρόσωπό μου και μέσα σε δευτερόλεπτα να σταματήσει η αιμορραγία και να μοιάζουν όλα φυσιολογικά (…) Έκανα και εξετάσεις αίματος και τα αποτελέσματα ήταν απολύτως φυσιολογικά”.

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες από εκείνο το πρώτο σοβαρό περιστατικό τα μάτια της 17χρονης συνέχισαν να αιμορραγούν κάθε μέρα.

Η Marnie-Rae έχει κάνει έκτοτε πολλές εξετάσεις, την έχουν δει πολλοί ειδικοί γιατροί, αλλά το μόνο που έχουν διαπιστώσει όλοι αυτοί είναι πως η 17χρονη έχει ένα λίγο πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά τίποτα περισσότερο.

Η περίπτωσή της είναι από τις πιο σπάνιες ιατρικές καταστάσεις στον κόσμο. Επιστημονικά, αυτό που έχει η Marnie-Rae ονομάζεται “Haemolacria”, από τις ελληνικές λέξεις αίμα (haemo-) και δάκρυα (-acria).

Τα αίτια για αυτή την πάθηση μπορεί να περιλαμβάνουν τραυματισμούς, προβλήματα στην πήξη του αίματος και διαταραχές στους δακρυγόνους αδένες. Αλλά η Marnie-Rae έχει κάνει εξετάσεις για όλα αυτά και έχουν βγει επανειλημμένως αρνητικές.

Δεν σταματάει να τρέχει αίμα από τα μάτια της

Η αιμορραγία συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια σταθερά και η 17χρονη λέει ότι το πρόβλημα αυτό έχει καθαιρέσει κάθε έννοια “φυσιολογικής” εφηβικής ζωής.

“Δεν πρόλαβα να δώσω εξετάσεις στο σχολείο (σ.σ. αντίστοιχες με τις δικές μας πανελλήνιες εξετάσεις) και δεν μπορώ να πάω και σε κάποιο κολέγιο ή πανεπιστήμιο”.

Λέει ότι νιώθει διαρκώς πως δεν έχει αρκετή ενέργεια και συνεχώς αισθάνεται ζάλη, ενώ έχει και συχνούς πόνους στα άκρα και τα οστά της.

“(Οι άνθρωποι) με κοιτάνε και νομίζουν ότι μου συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό. Τις προάλλες ήμουν στο νοσοκομείο και προσπαθούσαν να με τραβήξουν φωτογραφίες”.

Και πρόσφατα, το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί. “Τις τελευταίες 12 μέρες η αιμορραγία είναι ακατάπαυστη και πλέον, αιμορραγώ ταυτόχρονα και από τα αυτιά και την μύτη (…) Κανονικά μια φάση αιμορραγίας διαρκεί για περίπου πέντε λεπτά και στη συνέχεια να σταματάει για μια ώρα, αλλά τώρα τελευταία συμβαίνει για μισή ώρα και σταματάει μόνο για πέντε λεπτά. Δεν μπορώ να κοιμηθώ και κάνω εμετό κάθε μέρα περίπου πέντε φορές”.

17χρονη με αίμα από τα μάτια: Εφίδρωση και εναλλαγές της διάθεσης

“(Οι γιατροί) νόμιζαν ότι επρόκειτο για κάποια διαταραχή του αίματος, αλλά τώρα μου έκαναν μια ένεση που ονομάζεται Prostap 3, για να σταματήσει η μήτρα μου να λειτουργεί. Αν αποδειχτεί ότι φταίει αυτό, τότε θα κάνω εξετάσεις για ενδομητρίωση”.

Της είπαν ότι υπάρχει μια πιθανότητα της τάξης του 60-70% η ένεση αυτή να την της προκαλέσει τέτοιο πρόβλημα, ώστε δεν θα μπορεί να κάνει παιδιά στο μέλλον.“Θα με ενοχλήσει αυτό, αλλά πρέπει πρώτα απ’ όλα να αντιμετωπίσω αυτό που μου συμβαίνει εδώ και τώρα”.

Η Marnie-Rae θα πρέπει να περιμένει μέχρι τα μέσα Απριλίου για να δει αν αυτή η θεωρία θα επαληθευτεί, αλλά η ίδια δεν μοιάζει να το πιστεύει.

“Η ένεση αυτή σε κάνει να περνάς τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Εγώ έχω όντως αυτά τα συμπτώματα, όπως εφίδρωση και εναλλαγές της διάθεσης, αλλά ταυτόχρονα εξακολουθώ να έχω αίμα από τα μάτια”.

Το επόμενο βήμα θα είναι να παραπεμφθεί σε εξειδικευμένο δερματολόγο, αλλά και πάλι μοιάζει απαισιόδοξη ως προς τι θα βγει και από αυτό.

“Όταν είμαι στις ημέρες της περιόδου μου, τότε η αιμορραγία χειροτερεύει. Οι γυναικολόγοι λένε ότι θα συνεχίσουν να μου κάνουν εξετάσεις”.
ΣΟΚ με 17χρονη: Τρέχει συνεχώς αίμα από τα μάτια και τα αυτιά της – Άναυδοι οι γιατροί ΣΟΚ με 17χρονη: Τρέχει συνεχώς αίμα από τα μάτια και τα αυτιά της – Άναυδοι οι γιατροί Reviewed by Unknown on 20:00 Rating: 5
Από το Blogger.