ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Πως βλέπουν οι μαθητές τους Έλληνες και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους!

tourkia
Σαν… καθάρματα εμφανίζονται οι Έλληνες σε μια μεγάλη, (προφανώς κατευθυνόμενη), έρευνα που έγινε στην τουρκική εκπαίδευση και στην οποία ρωτήθηκαν οι σπουδαστές τι γνώμη έχουν για τους διάφορους λαούς και χώρες των Βαλκανίων και γενικά της Ευρώπης. 
Όπως διαβάζουμε στο άρθρο του δημοσιογράφου και τουρκολόγου, Νίκου Χειλαδάκη, οι απαντήσεις που καταγράφηκαν ήταν πολύ χαρακτηριστικές και δείχνουν το «επικίνδυνο» κλίμα που καλλιεργείται σήμερα στην γειτονική χώρα.
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Milliyet, οι Έλληνες ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζονται σαν… ποταπά καθάρματα (alçak). Ο χαρακτηρισμός αυτός σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των απόψεων, αλλά δείχνει ποιο κλίμα θέλουν να καλλιεργήσουν σήμερα και εδικά με τις παρούσες καυτές συγκυρίες και με πολλά σημαντικά θέματα στην ευρύτερη περιοχή μας εν εξέλιξη.
Στην ίδια έρευνα εκφράζονται πολύ χαρακτηριστικές απόψεις και για μια σειρά άλλων λαών και χωρών, που έχουν την δική τους σημασία.
Έτσι σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι Βούλγαροι και η χώρα τους χαρακτηρίζονται ως διπρόσωποι, οι Ρουμάνοι σαν χώρα τσιγγάνων, οι Αλβανοί σαν τα ξαδέλφια των Τούρκων, η Βόσνια σαν τουρκικό έδαφος, το Μαυροβούνιο σαν χώρα μαφίας και οι Σέρβοι σαν τρομοκράτες.
Η έρευνα επιτείνεται και στην βόρεια Ευρώπη και εδώ ιδιαίτερη θέση έχει η Γερμανία και οι Γερμανοί, που χαρακτηρίζονται σαν λάτρεις του ντονέρ, ενώ η χώρα τους χαρακτηρίζεται σαν… μικρή Τουρκία.
Η Αυστρία παίρνει τον χαρακτηρισμό του 1683, δηλαδή την χρονιά που πολιορκήθηκε η Βιέννη από τους Οθωμανούς, (νεοοθωμανικά όνειρα), προφανώς για να θυμίζει την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Για την Ρωσία αναφέρουν ότι είναι η χώρα των… σεξουλιάριδων Ρωσίδων. Η Γαλλία η χώρα των… διπρόσωπων κρουασάν και η Ολλανδία η χώρα των κλεμμένων τουλιπών που τις έκλεψαν από τους Τούρκους.
ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Πως βλέπουν οι μαθητές τους Έλληνες και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους! ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Πως βλέπουν οι μαθητές τους Έλληνες και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους! Reviewed by olablogs on 14:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.