ΕΝΦΙΑ σε πεθαμένους

Στους καιρούς των μνημονίων, και οι αποδημήσαντες εις Κύριον καλούνται να πληρώσουν φόρους.
Ναι, καλά διαβάσατε, αναζητώντας έσοδα το Υπουργείο Οικονομικών έστειλε ΕΝΦΙΑ σε πολίτη που απεβίωσε πριν από 10 χρόνια.

Μείναμε έκπληκτοι όταν γίναμε δέκτες αυτής της τραγελαφικής και απαράδεκτης υπόθεσης από το περιβάλλον του εκλιπόντος.

Οι άνθρωποι έχοντας τον πόνο της απώλειας του δικού τους προσώπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ το οποίο καλούσε τον πεθαμένο συγγενή τους να πληρώσει έναν φόρο ο οποίος ούτε καν είχε ψηφιστεί όταν ζούσε.

Ο Φώτιος Παπαλέξης, στον οποίο εστάλη το ραβασάκι της εφορίας, «έφυγε» τον Δεκέμβριο του 2006, σε ηλικία 94 ετών.

Είχε προλάβει μεταξύ άλλων να ζήσει δύο πολέμους και ισάριθμες οικονομικές καταστροφές, πλην όμως δεν πρόλαβε να βιώσει τον απάνθρωπο κόσμο του Μνημονίου.

Γεννηθείς το 1912, όταν ακόμα η Ελλάδα δεν είχε φόρους στα ακίνητα, και ζώντας την ανοικοδόμηση του ελληνικού κράτους μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δεν θα φανταζόταν ποτέ πως οι φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών θα τον κυνηγούσαν και μετά θάνατο για να τον φορολογήσουν.

Το χρέος του όπως αποτυπώνεται στο εκκαθαριστικό της εφορίας είναι της τάξεως των 2,13 ευρώ!! Και για το ποσόν αυτό, χωρίς να προβούν κανέναν προηγούμενο έλεγχο, αναστάτωσαν μια οικογένεια.

Την ίδια ώρα, η φοροδιαφυγή όπως παραδέχεται όλο το πολιτικό σύστημα «βαράει κόκκινο» και χάνονται εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από τα δημόσια ταμεία.

Όμως τα 2,13 ευρώ του πρώην κατοίκου στο Καλλίθηρο Καρδίτσας ήταν για αυτούς το πρόβλημα.

Το Καλλίθηρο, που απέχει δέκα χιλιόμετρα από την πόλη της Καρδίτσας και βρίσκεται σε υψόμετρο 170 μέτρων, ίσως θα έπρεπε να επισκεφθούν για να πάρουν καθαρό αέρα και να μην κάνουν τέτοια λάθη όσοι εμπλέκονται στην τραγική αυτή υπόθεση.

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε το zougla.gr ανακάλυψε πως δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο
αλλά υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ που έχουν σταλεί σε συμπολίτες μας.

Τα στατιστικά του Υπουργείου Οικονομικών μας «διαφώτισαν» για την προχειρότητα του.

Συγκεκριμένα σε 2.126.411 φορολογούμενους αντιστοιχεί ΕΝΦΙΑ έως 50 ευρώ. Από αυτή την κατηγορία το Δημόσιο έχει προϋπολογίσει να εισπράξει κατά το 2016 συνολικά έσοδα 15.422.617 ευρώ!
Οπότε, το ερώτημα είναι πόσοι ακόμη πεθαμένοι συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω κατηγορία και στα προσδοκώμενα δημόσια έσοδα.

Βλέπετε οι απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης να μαζέψει φόρους, για να γεμίσει τα άδεια κρατικά ταμεία αναστάτωσαν πολλές οικογένειες.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες πρώην και νυν είναι πως η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί, ή μήπως το έχουν καταλάβει και προσδοκούν έσοδα και από πεθαμένους;

Τελικά στην σύγχρονη μνημονιακή Ελλάδα ούτε νεκρό δεν σε αφήνουν να ησυχάσεις.
ΕΝΦΙΑ σε πεθαμένους ΕΝΦΙΑ σε πεθαμένους Reviewed by Unknown on 10:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.