Γιατρός δημιούργησε ένα ψάρι από «σίδηρο» που μπορεί να σώσει «Δισεκατομμύρια Ανθρώπους»!

Πριν από έξι χρόνια ο Δρ Κρίστοφερ Τσάρλς πήγε στην Καμπότζη. Εκεί παρατήρησε ότι τα περισσότερα παιδιά έπασχαν από έλλειψη σιδήρου. Αλλά και οι ενήλικες δεν είχαν λιγότερα προβλήματα: Υπήρχαν πάρα πολλοί που υπέφεραν από ισχυρούς πονοκεφάλους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδώσουν στην εργασία τους.
Ο Δρ Τσάρλς αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό.

Το αποτέλεσμα της έρευνάς του ήταν να κατασκευάσει ένα «τυχερό ψάρι» από σίδηρο, το οποίο παρέχει το 75% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης σιδήρου ενός ενήλικα.

Ένα ψάρι που θα μπορούσε να σώσει τους ανθρώπους που πάσχουν από αναιμία σε όλο τον κόσμο!

Και δεν είναι λίγοι.. Δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από έλλειψη σιδήρου, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.

Αυτό το κοινό διατροφικό πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί εύκολα με ειδικά συμπληρώματα, αλλά δυστυχώς αυτά δεν υπάρχουν σε πολλές χώρες ή αν υπάρχουν είναι αρκετά ακριβά.

Με την εφεύρεση του Δρ Τσαρλς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να «βράσετε νερό ή σούπα έχοντας μέσα στην κατσαρόλα το ψάρι από σίδηρο για τουλάχιστον 10 λεπτά».

Αυτό το μικρό ψάρι παρέχει το 75% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης σιδήρου που χρειάζεται ένας ενήλικας.

Και αυτό το ψάρι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς πρόβλημα για αρκετά χρόνια.

Οι μισοί από τους Καμποτζιανούς που χρησιμοποίησαν το ψάρι σιδήρου, έπειτα από 12 μήνες δεν έπασχαν πια από αναιμία!

Και ο Δρ Τσάρλς δεν σκοπεύει να σταματήσει εκεί.

Πιστεύει ότι ο σχεδιασμός των ψαριών του μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να είναι πολιτισμικά κατάλληλος και για άλλες αναπτυσσόμενες χώρες. Ας του ευχηθούμε καλή τύχη στη σημαντική αποστολή του!
ΠΗΓΗ
Γιατρός δημιούργησε ένα ψάρι από «σίδηρο» που μπορεί να σώσει «Δισεκατομμύρια Ανθρώπους»! Γιατρός δημιούργησε ένα ψάρι από «σίδηρο» που μπορεί να σώσει «Δισεκατομμύρια Ανθρώπους»! Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.