7 κόλπα που κάνουν το καθάρισμα του σπιτιού... παιχνίδι!

Το συμμάζεμα και το καθάρισμα του σπιτιού είναι διαδικασίες που οι περισσότεροι βαριόμαστε. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να μας κάνουν πολύ δύσκολη την ζωή! Με μερικά απλά αλλά πολύ έξυπνα μυστικά το καθάρισμα μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση!

Πλαστικό γάντι για να μαζεύετε τις τριχες

Αν έχετε κατοικίδιο που αφήνει τρίχες παντού και δεν ξέρετε πώς να τις μαζέψετε με το χέρι, τότε υπάρχει ένα πολύ εύκολο κόλπο: Φορέστε ένα πλαστικό γάντι και μαζέψτε τις τρίχες σε χρόνο ρεκόρ!

Αλουμινόχαρτο για να τρίψετε φαγητό που κόλλησε στα σκεύη

Αν έχετε υπολείμματα από καμμένο φαγητό πάνω στα σκεύη και δυσκολεύεστε να τα βγάλετε, τότε αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε αλουμινόχαρτο, να το τσαλακώσετε και με αυτό να τρίψετε σχολαστικά το σκεύος. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να στάξετε και μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων πάνω στο αλουμινόχαρτο. 

Μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε τα ασημικά

Για να κάνετε τα ασημικά σας να αστράφτουν υπάρχει ένα κόλπο: Πρώτα πλύντε τα με ζεστό νερό και σαπούνι. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ στο οποίο έχετε στρώσει από κάτω αλουμινόχαρτο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό με 1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1-2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα ασημικά και σκεπάστε με ένα καπάκι. Αφήστε τα έτσι για πέντε λεπτά, στην συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό και σκουπίστε τα με ένα καθαρό πανί. 

Μαξιλαροθήκη για ξεσκόνισμα του ανεμιστήρα

Μπορείτε να ξεσκονίσετε τον ανεμιστήρα που έχετε στο ταβάνι με ένα πολύ εύκολο κόλπο: Τοποθετήστε μια παλιά μαξιλαροθήκη στην μια λεπίδα του ανεμιστήρα και αφαιρέσετε την τραβώντας προσεχτικά. Κάντε το ίδιο με όλες τις λεπίδες. Η σκόνη θα μείνει πάνω στην μαξιλαροθήκη και δεν θα γεμίσει τον χώρο. 

Φίλτρο καφέ για ξεσκόνισμα των ηλεκτρικών συσκευών

Έχετε σκόνη πάνω στην οθόνη της τηλεόρασης ή πάνω στην οθόνη του υπολογιστή; Αντί να χρησιμοποιήσετε ξεσκονόπανο, το οποίο δεν θα κάνει καλή δουλειά, μπορείτε να πάρετε φίλτρα του καφέ και με αυτά να αφαιρέσετε την σκόνη. Η δουλειά σας θα γίνει γρήγορα και αποτελεσματικά.

Λεμόνι για να φρεσκάρετε ένα ξύλο κοπής

Ο χυμός λεμονιού μπορεί να κάνει θαύματα πάνω σε ξύλα κοπής που είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή ξύλο. Κόψτε ένα λεμόνι στην μέση, πιέστε για να βγει ο χυμός του πάνω στην επιφάνεια και στην συνέχεια αφήστε το έτσι για είκοσι περίπου λεπτά. Μετά μπορείτε να το ξεπλύνετε και θα δείτε πως θα αστράφτει. 

Μαγειρική σόδα για να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη

Αν ο νεροχύτης σας είναι βουλωμένος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας. Για την ακρίβεια μπορείτε να ανακατέψετε μισό φλιτζάνι μαγειρικής σόδας με μισό φλιτζάνι ξύδι. Ρίξτε το μείγμα στον νεροχύτη και καλύψτε τον με ένα πανί για περίπου πέντε λεπτά. Στην συνέχεια αφήστε την βρύση να τρέξει με ζεστό πάντα νερό. Ο νεροχύτης θα έχει ξεβουλώσει!
ΠΗΓΗ
7 κόλπα που κάνουν το καθάρισμα του σπιτιού... παιχνίδι! 7 κόλπα που κάνουν το καθάρισμα του σπιτιού... παιχνίδι! Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5
Από το Blogger.