Πώς θα φύγουν πιο γρήγορα oυλές από ακμή, εκδορές ή κάποιο σημάδι!!!


Πώς θα φύγουν πιο γρήγορα oυλές από ακμή, εκδορές ή κάποιο σημάδι!!!
Ουλές από ακμή, εκδορές ή κάποιο σημάδι από μια χειρουργική επέμβαση είναι δύσκολο να αποφευχθούν. Ωστόσο, αν λάβετε τα μέτρα σας αμέσως μετά την εμφάνιση της ουλής μπορείτε να τη μειώσετε αισθητά.
Οι ουλές που υπάρχουν στο δέρμα σας, είτε από κάποια επέμβαση, είτε από ακμή φεύγουν πιο γρήγορα αν τις καλύπτετε, ώστε να μην τις βλέπει ο ήλιος. Μην παραλείπετε να φοράτε αντηλιακό, αν έχετε κάποια ουλή, ώστε να την προστατεύετε από τον ήλιο. Εναλλακτικά μπορείτε να την καλύπτετε με τσιρότο.

Ειδικά στην περίπτωση που η ουλή είναι πρόσφατη (όταν είναι ακόμη ροζ) είναι πιο ευαίσθητη στην ηλιακή ακτινοβολία και ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει μόνιμη δυσχρωμία.
Αν πρόκειται για μια υπερτροφική ουλή, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε φύλλα σιλικόνης που θα βρείτε στα φαρμακεία. Η σιλικόνη ενισχύει την ενυδάτωση και το μαλάκωμα της ουλής με αποτέλεσμα να γίνεται λιγότερο ορατή. Επιπλέον περιορίζει το ενδεχόμενο εξάπλωσης της.
Μην παραλείπετε να χρησιμοποιείτε μια καλή ενυδατική κρέμα. Οι ουλές φεύγουν ή μειώνονται πιο γρήγορα αν τις κρατάτε ενυδατωμένες.
Στα φαρμακεία θα βρείτε ακόμη ειδικές αλοιφές για την καταπολέμηση των ουλών. Πολλές από αυτές έχουν φυτικά συστατικά που απαλύνουν αισθητά τις ουλές.


Και η απολέπιση στην περιοχή -που πρέπει να γίνεται με προσοχή και με απαλές κινήσεις- μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ουλής. Ωστόσο πρέπει να γίνεται μόνο αφού το δέρμα έχει επουλωθεί πλήρως.
Η αντιμετώπιση των δύσμορφων ουλών αλλά και των χηλοειδών γίνεται επιτυχώς με χειρουργική αφαίρεση τους. Ο πλαστικός έπειτα κάνει συρραφή του τραύματος με διάφορες τεχνικές επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής. Πιο περιορισμένες ουλές π.χ. από ακμής στο πρόσωπο μπορούν να λειανθούν με Laser.
Συμβουλευτείτε δερματολόγο για να σας υποδείξει την κατάλληλη για σας μέθοδο αντιμετώπισης της ουλής.
Πώς θα φύγουν πιο γρήγορα oυλές από ακμή, εκδορές ή κάποιο σημάδι!!! Πώς θα φύγουν πιο γρήγορα oυλές από ακμή, εκδορές ή κάποιο σημάδι!!! Reviewed by Unknown on 23:30 Rating: 5
Από το Blogger.