ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ σε εξέλιξη! Μόσχα προς Αθήνα: “Μην κλείσετε τον εναέριο χώρο σας στα αεροσκάφη μας, γιατί τότε θα…”


«Είναι ένα βήμα ανόητο και εάν η Ελλάδα το υποστηρίξει, τότε θα είναι και μη φιλικό ως προς τη Ρωσία»…
Αυστηρή προειδοποίηση προς την Αθήνα απηύθυνε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ, ο οποίος χαρακτηρίζει «μη φιλική για τη Ρωσία» τυχόν άρση της άδειας διέλευσης από το FIR Αθηνών ενώ προσθέτει πως είναι ένα “βήμα ανόητο”.

Αναφερόμενος στο αμερικανό αίτημα να κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος της Ελλάδας για τα ρωσικά αεροσκάφη, που μεταφέρουν, κατά τη Μόσχα, ανθρωπιστική βοήθεια για τη Συρία, ο Ρώσος βουλευτής είπε ότι «είναι ένα βήμα ανόητο και εάν η Ελλάδα το υποστηρίξει, τότε θα είναι και μη φιλικό ως προς τη Ρωσία».
«Υπάρχει ο εναέριος χώρος του Ιράν, της Τουρκίας, των κεντροασιατικών κρατών, τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν σ’ αυτήν την ανθρωπιστική αποστολή», είπε ο κ. Τζαμπάροφ, ο οποίος εκτίμησε ότι «οι Αμερικανοί φοβούνται οποιαδήποτε βοήθεια, την οποία η Ρωσία παρέχει στο συριακό λαό».
«Σκοπός της ενέργειας αυτής (σ.σ. του αμερικανικού διαβήματος) είναι να προωθηθεί μια αντιρωσική υστερία», εκτίμησε ο Ρώσος γερουσιαστής.
Για «ανήθικο» διάβημα των ΗΠΑ έκανε με τη σειρά του λόγο ο πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της ρωσικής Άνω Βουλής Βίκτορ Αζιόροφ.
Με το αίτημά της να κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος στις ρωσικές πτήσεις η Ουάσιγκτον επιδεικνύει, κατά το Ρώσο βουλευτή «απάνθρωπη ακατανοησία σχετικά με την κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τώρα οι πολίτες της Συρίας, στους οποίους προορίζεται η βοήθεια και ιδιαίτερα σε γέροντες, γυναίκες και παιδιά». Πολύ περισσότερο, κατά τον κ. Αζιόροφ, αυτή η αντίδραση είναι ανεπίτρεπτη εν μέσω της υποστήριξης, που είναι έτοιμοι να παράσχουν στους πρόσφυγες από τη Συρία, χώρες της Ευρώπης.
«Είναι κατανοητό, όταν οι ΗΠΑ προσπαθούν να μας ανταγωνιστούν πολιτικά, επιβάλλοντας κυρώσεις κατά των ρωσικών αμυντικών εταιρειών για την απομάκρυνση της Ρωσίας από την αγορά των εξοπλισμών. Αλλά όταν οι ενέργειες αφορούν ανθρωπιστική βοήθεια, αυτό προκαλεί μόνο έκπληξη», σημείωσε ο Ρώσος γερουσιαστής στις δηλώσεις του στο ΡΙΑ-Νόβοστι.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ σε εξέλιξη! Μόσχα προς Αθήνα: “Μην κλείσετε τον εναέριο χώρο σας στα αεροσκάφη μας, γιατί τότε θα…” ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ σε εξέλιξη! Μόσχα προς Αθήνα: “Μην κλείσετε τον εναέριο χώρο σας στα αεροσκάφη μας, γιατί τότε θα…” Reviewed by Unknown on 10:30 Rating: 5
Από το Blogger.