Δύο Γερμανοί βουλευτές, είδαν και διάβασαν με τα μάτια τους τις αγριότητες που διέπραξαν οι δυνάμεις της Βέρμαχτ και των SS στην Ελλάδα.

Image
Δύο Γερμανοί βουλευτές, είδαν και διάβασαν με τα μάτια τους τις αγριότητες που διέπραξαν οι δυνάμεις της Βέρμαχτ και των SS στην Ελλάδα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος υποδέχτηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δύο Γερμανούς βουλευτές του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), τον Wolfgang Gehrcke (Αντιπρόεδρο του Die Linke) και την Ulla Jelpke.

Οι δύο Γερμαμοί βουλευτές ζήτησαν να επισκεφθούν τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού . Εκεί μόνοι τους διάβασαν έγγραφα από τα αρχεία της Βέρμαχτ που βρίσκονται στην διαδικασία ψηφιοποίησής τους. Οι πληροφορίες που περιέχονται σ΄ αυτά τ΄ αρχεία είναι συγκλονιστικές και το κυριότερο είναι ότι η αξιοπιστία τους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Πρόκειται επί της ουσίας για τα “ημερολόγια” των κινήσεων μονάδων της Βέρμαχτ,μέσα από τα οποία προκύπτουν οι σφαγές που διέπραξαν οι Γερμαμοί στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος έχει αναλάβει επί της ουσιας την “επιχείρηση” δημοσιοποίησης ολων των στοιχείων που υπάρχουν πλέον στα αρχεία των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με την περίοδο της κατοχής και τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν δυνάμεις των Γερμανών. Μετά από την αποδέσμευση των αρχείων του Μέριλαντ που έφθασαν από τις ΗΠΑ, η κυβέρνηση αναμένει στοιχεία από την Μόσχα. Οι ρωσικές αρχές διαθέτουν πληροφορίες ανεκτίμητης αξίας για όσα έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα. Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Ρωσία ,πρόσφατα, ζήτησε να δοθεί πρόσβαση στις ελληνικές αρχές σ΄ όσα αρχεία περιλαμβάνουν πληροφορίες για την χώρα μας. Το αίτημα έχει γίνει δεκτό.


Δύο Γερμανοί βουλευτές, είδαν και διάβασαν με τα μάτια τους τις αγριότητες που διέπραξαν οι δυνάμεις της Βέρμαχτ και των SS στην Ελλάδα. Δύο Γερμανοί βουλευτές, είδαν και διάβασαν με τα μάτια τους τις αγριότητες που διέπραξαν οι δυνάμεις της Βέρμαχτ και των SS στην Ελλάδα. Reviewed by Unknown on 15:30 Rating: 5
Από το Blogger.