PHOTOS : TΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στη Αμφίπολη; Ξαφνικά απαγορεύεται η κυκλοφορία! – Οι επιγραφές “δείχνουν” ποιος είναι ενταφιασμένος στο μνημείο;

εεεεσσσ
Μια ανάσα από το μυστικό του τάφου έχουν φτάσει οι Αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη
Από την πρώτη στιγμή που η ανασκαφή απέκτησε δημοσιότητα η αστυνομική παρουσία ήταν εμφανής στον χώρο, όμως από σήμερα όπως αποκαλύπτεται και από τις φωτογραφίες του thousandnews.gr τα μέτρα έχουν ενισχυθεί με τους αστυνομικούς να κάνουν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους στον χώρο και ειδικά στην είσοδο του χώρου των ανασκαφών



Από σήμερα κλείνει ο δρόμος που οδηγεί από το χωριό της Μεσολακκιάς στον λόφο Καστά και απαγορεύεται η δίοδος σε οποιονδήποτε δεν έχει εργασία στις ανασκαφές.
1
Όλα αυτά την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των σημερινών ανασκαφών στο σωτερικό του τάφου εντοπίστηκαν δύο επιγραφές.
2
Οι επιγραφές, ειδικά στην περίπτωση των μακεδονικών τάφων είναι κάτι σπάνιο. Μία ή δύο φορές στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί σε ανασκαφές επιγραφές οι οποίες προσδιορίζουν τον “ένοικο” του τάφου.
3
Στην περίπτωση που όντως πρόκειται για επιγραφές που αναφέρονται στον νεκρό ή τους νεκρούς τόμε μιλάμε για μια μεγάλη ανακάλυψη που θα είναι και ο πλέον αδιάψευστος μάρτυρας για την ταυτότητα του νεκρού.
Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι επιγραφές μεταφέρθηκαν ήδη στο μουσείο της Αμφίπολης για να καθαριστούν και να αναγνωστούν.
Το newsit μίλησε με καλά ενημερωμένους ανθρώπους που έχουν επαφή με το μουσείο της Αμφίπολης οι οποίοι ωστόσο διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι έχουν μεταφερθεί εκεί αντικείμενα που ήρθαν στο φως από την ανασκαφή στον λόφο Καστά. Η πληροφορία διεψεύδεται προς το παρόν και από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού.
PHOTOS : TΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στη Αμφίπολη; Ξαφνικά απαγορεύεται η κυκλοφορία! – Οι επιγραφές “δείχνουν” ποιος είναι ενταφιασμένος στο μνημείο; PHOTOS : TΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στη Αμφίπολη; Ξαφνικά απαγορεύεται η κυκλοφορία! – Οι επιγραφές “δείχνουν” ποιος είναι ενταφιασμένος στο μνημείο; Reviewed by Unknown on 15:58 Rating: 5
Από το Blogger.