Tο "κλειδί" για γερό ανοσοποιητικό!!!


Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έχουν πλέον αποκτήσει μια ξεκάθαρη εικόνα για το πως ο ψευδάργυρος μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, ο ψευδάργυρος εμποδίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα να "χάσει τον έλεγχο" κάτι που συμβαίνει όταν, για παράδειγμα, κάποιος εκδηλώσει σήψη.


Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα της έρευνας εξηγούν επίσης με ποιόν τρόπο η λήψη ψευδαργύρου στην αρχή του κρυολογήματος, μπορεί να περιορίσει τη σοβαρότητα του.


Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης μπορούν να τους φανούν χρήσιμα στην αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων.
Έπειτα από έρευνες που έγιναν σε ποντίκια οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Οχάιο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η έλλειψη ψευδαργύρου μπορεί να επιταχύνει την εξέλιξη των φλεγμονών.


Από πειράματα που έγιναν σε ανθρώπινα κύτταρα και από μελέτες που έκαναν οι ερευνητές σε ζώα, διαπίστωσαν ότι μια πρωτεΐνη που λέγεται NF-kB, "παρασύρει" τον ψευδάργυρο μέσα στα κύτταρα του ανοσοποιητικού, τα οποία στη συνέχεια καταπολεμούν ταχύτερα τις λοιμώξεις.


Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι τα οστρακοειδή, το κρέας, τα σύκα, τα μανιτάρια αλλά και οι ξηροί καρποί.

Tο "κλειδί" για γερό ανοσοποιητικό!!! Tο "κλειδί" για γερό ανοσοποιητικό!!! Reviewed by Unknown on 11:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.