ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΣΥ: Παραδίδονται στοιχεία ασθενών σε κεντρική βάση δεδομένων!!!



Οι γενικοί ιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας εξαναγκάζονται πλέον να παραδώσουν απόρρητα ιατρικά έγγραφα που θα αναγράφουν την συχνότητα κατανάλωσης αλκοόλ των ασθενών, τον δείκτη μάζας/σώματος τους καθώς και το πλήρες ιατρικό τους ιστορικό.

Τα αρχεία θα αποθηκευθούν σε μία μεγάλη βάση δεδομένων και πληροφοριών: οι ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων αναφέρουν ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη αρπαγή δεδομένων στην ιστορία του Βρετανικού Ε.Σ.Υ (NHS).

Δημοσίευμα της dailymail που παρουσιάζει το pentapostagma.gr αναφέρει αναλυτικά τα δεδομένα των ασθενών που θα "παραχωρηθούν" στον Μεγάλο Αδελφό:

-- Βάρος, επίπεδο χοληστερόλης, δείκτης μάζας/σώματος, οικογενειακό ιατρικό ιστορικό και επίπεδο αρτηριακής πίεσης

-- Οι ιατροί θα αναγκαστούν να αποκαλύψουν τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ των ασθενών και εάν είναι καπνίζοντες ή όχι (smoking status).

Οι γενικοί ιατροί του NHS απαιτείται πλέον να αποστέλλουν μηνιαίες ανανεώσεις των δεδομένων των ασθενών σε μία κεντρική βάση δεδομένων η οποία λειτουργεί για λογαριασμό του Κέντρου Πληροφόρησης για Θέματα Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Βρετανικού ΕΣΥ (NHS Health and Social Care Information Centre).

Οι αξιωματούχοι υγείας θα μπορούν, κατά αυτόν τον τρόπο, να απαιτούν να τους παρασχεθεί οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμούν σχετικά με κάθε ασθενή. Επιπρόσθετα, σύντομα ακόμη και οι συνταγογραφήσεις φαρμάκων θα τεθούν υπό πλήρη παρακολούθηση.


Παρά τις διαβεβαιώσεις ανώτατων αξιωματούχων του NHS, η ιδιωτικότητα των αυστηρά προσωπικών δεδομένων των ασθενών είναι μάλλον δύσκολο να διατηρηθεί. Πολλοί ειδικοί επισημαίνουν ότι το νέο πρόγραμμα θα ανοίξει τις "πύλες" για την πρόσβαση ιδιωτών με πολλαπλά συμφέροντα (σ.σ. pentapostagma.gr ενδεχομένως ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες) σε ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα, ενώ είναι σίγουρο ότι καταργείται πλήρως η έννοια του ιατρικού απορρήτου - βασικό συστατικό της σχέσης ιατρού-ασθενούς.

Το πρόγραμμα απόλυτης υφαρπαγής δεδομένων αποτελεί υπομονάδα του προγράμματος Everyone Counts, που στοχεύει στην επέκταση της πρόσβασης στα δεδομένα των ασθενών σε όλο το φάσμα των Υγειονομικών Υπηρεσιών υπό την πρόφαση της αποτελεσματικότητας και της χαρτογράφησης των υγειονομικών αναγκών του βρετανικού πληθυσμού.



http://www.defencenet.gr
http://megalosadelfos.blogspot.gr
ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΣΥ: Παραδίδονται στοιχεία ασθενών σε κεντρική βάση δεδομένων!!! ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΣΥ: Παραδίδονται στοιχεία ασθενών σε κεντρική βάση δεδομένων!!! Reviewed by Unknown on 16:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.