Ευκαιρία για τους νέους στην Ελλάδα της κρίσης!!!


Παρά τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης που πλήττει κυρίως τους νέους, υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες για ανέλιξη. Τα υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης και Παιδείας προωθούν προγράμματα με στόχο την επαγγελματική καταξίωση νέων έως και τριάντα πέντε ετών. Συγκεκριμένα, δύο νέα προγράμματα τίθενται σε εφαρμογή για να προωθήσουν τη νεανική επιχειρηματική δράση και να αναδείξουν πρωτότυπες ιδέες και ταλέντα.

Η προώθηση καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και η συμβουλευτική καθοδήγηση νέων επιχειρηματιών αποτελούν μια πιθανή διέξοδο στο σημερινό αδιέξοδο χιλιάδων νέων. Το πρόγραμμα έχει διττό στόχο. Αρχικά, ενισχύει οικονομικά τις καινοτόμους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες των άνεργων νέων. Δεν σταματά, όμως, εκεί. Λειτουργεί συμβουλευτικά σε όλα τα στάδια της νέας επιχείρησης. Η χρηματοδότηση ανέρχεται μέχρι και τα 10.000 ευρώ. Η συμβουλευτική υποστήριξη φτάνει τα 3.000 ευρώ και περιλαμβάνει συμμετοχή σε θεματικά εργαστήρια, υπηρεσίες καθοδήγησης, ενδυνάμωσης και επιχειρηματικής υποστήριξης, επιχειρηματικές αποστολές και εκθέσεις.

Από το πρόγραμμα θα επωφεληθούν εφτά χιλιάδες άνεργοι ηλικίας έως τριάντα πέντε ετών. Υποστήριξη, όμως, παρέχεται και σε εκείνους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις ακαδημαϊκές τους σπουδές, βάζοντας γερά θεμέλια για το μέλλον τους.

Το ακαδημαϊκό έτος 2013 ήρθε με αρκετές υποτροφίες σε νέους πτυχιούχους. Η πρεσβεία της Αυστρίας προσφέρει υποτροφίες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω της ιστοσελίδας www.scholarships.at μέχρι την 1η Μαρτίου. Η Κυπριακή Δημοκρατία χορηγεί σε Έλληνες σπουδαστές δέκα υποτροφίες για μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων ολοκληρώνεται την τελευταία ημέρα του Μαρτίου.

Τέλος, η γνωστή εταιρεία Heineken ανακοίνωσε πρόγραμμα απασχόλησης και επαγγελματικής εξέλιξης για νέους πτυχιούχους. Το πρόγραμμα θα έχει 18μηνη διάρκεια και θα προφέρει τη δυνατότητα εργασίας νέων σ'ένα άκρως επαγγελματικό και απαιτητικό περιβάλλον. Πέρα από την πολύτιμη εμπειρία, το πρόγραμμα αυτό κρύβει και πιθανότητα εξέλιξης. Οι ειδικότητες που μπορούν να συμμετάσχουν ποικίλλουν. Κάποιες απ' αυτές , είναι το Sales and Marketing, το Finance και το Corporate Relations. Οι ενδιαφέρομενοι μπορούν να ενημερωθούν στο site http: www.qraduates. heinekeninternational. com



ΕΠΙΚΑΙΡΑ
http://www.edu4u.gr
Ευκαιρία για τους νέους στην Ελλάδα της κρίσης!!! Ευκαιρία για τους νέους στην Ελλάδα της κρίσης!!! Reviewed by Unknown on 17:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.