Θέλετε να αγοράσετε μυστική βάση υποβρυχίων;

Perierga.gr - Θέλετε να αγοράσετε μυστική βάση υποβρυχίων; 
Αν κάποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει μια πρώην απόρρητη βάση υποβρυχίων, από την περίοδο του πολέμου, νοιώθοντας κάτι από την μυστικότητα του Ψυχρού Πολέμου, τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία!

Το Βασιλικό Νορβηγικό Ναυτικό αποφάσισε να πουλήσει μία τέτοια βάση, σκαμμένη μέσα στο βουνό, με χιλιόμετρα διαδρόμων, τεράστιες κρυμμένες προβλήτες, δεκάδες αίθουσες, σήραγγες και πολλά άλλα ακόμα. Η κατασκευή της είχε γίνει δίπλα στην πόλη Τρόμσο, το 1967. Η συνολική της επιφάνεια φτάνει τα 13.500 τετραγωνικά μέτρα.

Τότε το ΝΑΤΟ είχε δαπανήσει 494 εκατομμύρια δολάρια για τη βάση Όλαβσβερν, αλλά οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να καταβάλουν μόνο 17,3 εκατομμύρια δολάρια, σε σημερινές τιμές. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου είχε αποτελέσει κέντρο διοίκησης των ΗΠΑ και της Συμμαχίας, αλλά από το 2002 έκλεισε για πάντα. Μετατράπηκε σε αποθηκευτικό χώρο, αλλά τώρα πλέον πωλείται στο κοινό.



















defence-point.gr
Θέλετε να αγοράσετε μυστική βάση υποβρυχίων; Θέλετε να αγοράσετε μυστική βάση υποβρυχίων; Reviewed by Unknown on 00:09 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.