Ομπάμα.Πόσο απειλείται...???


Η κλεψύδρα ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο αδειάζει πλέον… επικίνδυνα. Με τον Μπαράκ Ομπάμα και...
τον Μιτ Ρόμνεϊ να εισέρχονται στην τελική ευθεία, επαναπροσδιορίζοντας τη στρατηγική τους, μετρώντας λάθη και παραλείψεις, επικεντρωνόμενοι στα ισχυρά στοιχεία της υποψηφιότητάς τους...
, που θα τους δώσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα για τη μάχη από την οποία θα κριθεί ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Στις τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν, ο Μπαράκ Ομπάμα προηγείται στις δυο, και ο Μιτ Ρόμνεϊ στη μια. Το προβάδισμα του εν ενεργεία Προέδρου κυμαίνεται από 3%-4%, ενώ του Μιτ Ρόμνεϊ στο 3%.

Τα ευρήματα έρχονται ουσιαστικά να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις δημοσκοπήσεων οι οποίες είχαν διενεργηθεί το αμέσως προηγούμενο διάστημα. Χωρίς να έχει διαφορά ασφαλείας, ο Μπαράκ Ομπάμα δείχνει να είναι το σχετικό φαβορί της αναμέτρησης του Νοεμβρίου. Επειδή διαθέτει «μαξιλαράκι» εφεδρειών στην κοινωνία, που θεωρείται δύσκολο να επιλέξουν απέναντι σε εκείνον έναν Ρεπουμπλικανό… Μορμόνο… επιχειρηματία. Αλλά και επειδή ο ίδιος ο Μιτ Ρόμνεϊ δεν δείχνει ικανός να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του 46%, και να απευθυνθεί σε ευρύτερα τμήματα της αμερικανικής κοινωνίας.

Ακόμη και στη δημοσκόπηση στην οποία προηγείται, ο Μιτ Ρόμνεϊ βρίσκεται στο 46%. Ενώ, στην προεκλογική μάχη της αναμέτρησης του 2008 για παράδειγμα, ο Τζον ΜακΚέιν είχε καταφέρει να καταγράψει ακόμη και 48%, για να χάσει τελικά… πανηγυρικά από τον μέχρι τότε Γερουσιαστή του Ιλινόις.

Οι πολιτικοί αναλυτές στην άλλη όχθη του Ατλαντικού επιμένουν στην εδραιωμένη πεποίθηση ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θα αποδειχθεί Πρόεδρος μιας θητείας, αλλά θα ακολουθήσει τα βήματα του Μπιλ Κλίντον, και θα ανανεώσει την παραμονή του στον Λευκό Οίκο για άλλα τέσσερα χρόνια.

Όχι μόνο επειδή εξακολουθεί να κομίζει στην πολιτική ρητορική έναν διαφορετικό αέρα από το κατεστημένο της Ουάσινγκτον. Αλλά και επειδή ο Μιτ Ρόμνεϊ φαντάζει υπερβολικά συντηρητικός για να τον απειλήσει πραγματικά. Forward , λοιπόν. Μάλλον…

statesmen.gr

http://kafeneio-gr.blogspot.com
Ομπάμα.Πόσο απειλείται...??? Ομπάμα.Πόσο απειλείται...??? Reviewed by Unknown on 20:42 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.