Κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει με το νερό!

«Με αποκαλούν παράφρονα… Ελπιζα να έχουν δίκιο! Δεν έχει και τόση σημα­σία αν ένας ακόμη τρελός βαδίζει στην γη. Αλλα αν έχω εγώ δίκιο και η επιστή­μη έχει λάθος – τότε ο Θεός να λυπηθεί την ανθρωπότητα…»
Δρ. Βίκτωρ Σάουμπεργκερ
Από τότε που:

- ο πρώτος άνθρωπος παρατήρησε την ανταπόκριση που είχε η στάθμη του νερού στις φάσεις της σελήνης
- ο Αρχιμήδης έκανε πειράματα στη μπανιέρα του
- οι Ινδοί έκαναν αναζωογονητικά λουτρά μακροζωίας
- οι Ρωμαίοι κατασκεύαζαν πολύπλοκα υδραγωγικά συστήματα
- ο Πλίνιος έγραφε για τις θεϊκές ιδιότητες του νερού
- ο Μέσμερ μαγνήτιζε το νερό με τους τεράστιους μαγνήτες του
- ο Βίλχελμ Ράιχ παρατηρούσε τους ομόκεντρους κύκλους που δημιουργούνται στο νερό αν κάποιος ρίξει μια πέτρα…

…γνωρίζαμε πολύ καλά κάτι που σήμερα το έχουμε ολότελα ξεχάσει: κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει με το νερό!

Τα μυστικά που κρύβει το πιο απαραίτητο στοιχείο για την ζωή -μαζί με τον αέρα – μας έχουν αποκαλυφθεί πολλές φορές! Άλλες τόσες έχουν χαθεί μέσα στον Χρόνο που όλα τα σβήνει. Στον Χρόνο και την Άγνοια, που δεν θα αργήσουν να σβήσουν και τα δικά μας ίχνη, αν δεν μπορέσουμε να αναστρέψουμε τα εγκλήματα που κάνουμε καθημερινά στην Φύση που μας φιλοξενεί…

O Μάγος του νερού
Μέχρι πριν λίγα χρόνια μπορούσαμε να νιώθουμε υπερήφανοι που η γνώση μας δάμαζε – σε συμφωνία με τις εντολές του θεού μας – τη Φύση! Σήμερα ξέρουμε ότι αυτή τη νοοτροπία την πληρώνουμε ήδη ακριβά και θα την πληρώσουμε ακόμη ακριβότερα. Γιατί το μυστικό δεν είναι η υποταγή της Φύσης, είναι η συνεργασία και η εναρμόνιση με τους κανόνες της…

Οι άνθρωποι της Γνώσης, που προεκτείνουν τις έρευνες τους πέρα από την συμβατική επιστήμη της εποχής τους και ταυτόχρονα προσπαθούν να κατανοήσουν και να προστατεύσουν τις δυνάμεις της Φύσης, αποτελούν ένα πολύ σπάνιο δείγμα διανοητών. Το έργο τους σπάνια καταφέρνει να βγει στην επιφάνεια, ειδικά σε μια εποχή σαν την δική μας. Σε μια εποχή που η ασύστολη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων αδιαφορεί για την διατάραξη της φυσικής αρμονίας, αλλά ούτε και γνωρίζει τους τρόπους για να συμβαδίσει με την αρμονία αυτή.
Ένας τέτοιος σπάνιος άνθρωπος-κλειδί ήταν και ο Αυστριακός ερευνητής Δρ Βίκτωρ Σάουμπερ­γκερ (Victor Schauberger). Ανήκει βέβαια κι αυτός στον κατάλογο των παρεξηγημένων σοφών σαν τον Τέσλα, τον Ράιχ, τον Κάμερερ….Αυτών που δεν συνέφεραν το κατεστημένο των τραστ, των επιστημών, «των κατόχων της αλήθειας» και που εξοντώθηκαν, ή – στην καλύτερη περίπτωση – κρατήθηκαν στην αφάνεια.

Ήδη, από το 1920, ο Δρ, Σά­ουμπεργκερ μας είχε προειδοποιήσει για την κρίση του περιβάλλοντος στην οποία έχουμε σήμερα παγιδευτεί – και από την οποία μονάχα λίγες ελπίδες έχουμε για να αποδράσουμε.
Κατά την διάρκεια της ζωής του γνώρισε τον χλευασμό και την ειρωνεία, αλλά σήμερα πλέον το ενδιαφέρον για το έργο του έχει αρχίσει να εξαπλώνεται παντού. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν εντυπωσιαστεί από τον δυναμικό και διερευνητικό χαρακτήρα του, από το τραγικό πεπρωμένο του και από τις εκπληκτικές θεωρίες, με τις οποίες θέλησε να αλλάξει τον κόσμο μας προς το καλύτερο!

Το ζωντανό νερό
Το κεντρικό θέμα των ερευνών του Δρ. Σάουμπεργκερ ήταν το Νερό και η Κίνηση. Ο ίδιος έλεγε:
«Η επικρατούσα τεχνολογία χρησιμοποιεί τις λανθασμένες μορφές κίνησης. Οι μηχανές και οι μέθοδοι μας, διοχετεύουν τα στοιχεία της φύσης όπως τον αέρα, το νερό και τα άλλα υγρά και αέρια, σε έναν τύπο κίνησης που η Φύση τον χρησιμοποιεί μονάχα για να αποσυνθέτει και να διαλύει την ύλη!

Η Φύση χρησιμοποιεί έναν άλλο τύπο κίνησης για να ανοικοδομεί και να αναζωογονεί. Όταν η τεχνολογία μας χρησιμοποιεί μονάχα την κίνηση της αποσύνθεσης, μεταμορφώνεται σε νεκρή τεχνολογία, που μόνο θάνατο μεταδίδει σε αυτούς που κάνουν χρήση της -τόσο στο υλικό όσο και το ψυχολογικό επίπεδο! Μια καταστροφική τεχνολογία, που επιπλέον, μολύνει επικίνδυνα όλο το φυσικό περιβάλλον…»

Ο Δρ. Σάουμπεργκερ πειραματίστηκε προσπαθώντας να θέσει σε πρακτική εφαρμογή την αναζωογονητική αρχή της φύσης, που ο ίδιος ονόμαζε «κυκλωτική σπειροειδή κίνηση«.
Οι περίγραφες των κατορθωμάτων του, πολλές φορές μοιάζουν με καθαρή φαντασία. Η ί­δια η γλώσσα που χρησιμοποιεί για να περιγράψει ο ίδιος τα ευρήματα του και τις θεωρίες του, είναι πολλές φορές δύσκολη να την καταλάβει κανείς και να την μεταφράσει. Συχνά ήταν αναγκασμένος να χρησιμοποιεί τους δεδομένους επιστημονικούς όρους με δικές του παραλλαγές, για να εξηγήσει τις θεωρίες του, γιατί οι παλιοί ορισμοί δεν μπορούσαν να εκφράσουν τα πράγματα που ήθελε να πει. Έφτανε στο σημείο να εφευρίσκει νέα νοήματα και ορολογίες, που είναι πολύ δύσκολο να γίνουν κατανοητά στον απλό παρατηρητή. Γνώριζε βέβαια τα προβλήματα που προκύπτουν από κάτι τέτοιο, αλλά δεν έβλεπε άλλη εναλλακτική λύση. Έτσι το έργο του είναι γεμάτο από πολύπλοκους συλλογισμούς και δυσνόητες πειραματικές εξηγήσεις.

Ένας από τους συνεργάτες του, ο καθηγητής Βίλχελμ Μπάλτερς, είχε πει: «Μα, πώς είναι δυνατόν να καταλάβει κανείς εύκολα την γλώσσα του Σάουμπερ­γκερ; Το έργο του ανήκει στο Μέλλον…»

Η ζωή του
«Αν βρεθείς σε δύσκολες στιγ­μές στην ζωή σου, και δεν ξέρεις σε ποιόν να απευθυνθείς για βοήθεια, πήγαινε σε μια πηγή στο βουνό – και άκου την μουσική που παίζει το νερό της. Τότε θα δεις ότι όλα θα πάνε καλά…»
Μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου πολύ καλότυχο αν σε μεγαλώσει μια μητέρα λέγοντας σου συνεχώς αυτά τα λόγια, όπως έκανε η μητέρα του μικρού Βί­κτορα…
Ο Βίκτωρ Σάουμπεργκερ, καταγόταν από μια πολύ παλιά αριστοκρατική οικογένεια της Βαυαρίας. Γεννήθηκε το 1885 κοντά στην Λίμνη Πλόκενσταϊν της Αυστρίας. Από πολύ μικρό παιδί χε δείξει έντονο ενδιαφέρον οτιδήποτε σχετιζόταν με την Φύση.
Όταν ήταν ακόμη νεαρός, μελετούσε τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονταν την φύση και τ στοιχεία της, οι άνθρωποι της εξοχής. Έγραφε γι’ αυτούς:
«Βασίζονταν σ’ αυτά που έβλεπαν με τα ίδια τους τα μάτια και σε ότι ένιωθαν από την έμπνευση τους.

Πάνω από όλα, αναγνώριζαν την εσωτερική θεραπευτική δύναμη του νερού και καταλάβαιναν ότι το ίδιο, διοχετευμένο τη νύχτα μέσα από αρδευτικά κανάλια, μπορεί να δώσει πολύ μεγαλύτερη σοδειά από τα γειτονικά χωράφια που αρδεύονταν διαφορετικά.
Ήξεραν επίσης πόσο στενά συνδεδεμένο ήταν το δάσος με το νερό – και τα δύο τους με τον άνθρωπο…»

Μαθήτευσε δίπλα σε έναν γέρο δασάρχη και έπειτα από το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου ανέλαβε μόνος του δασάρχης μιας αρκετά απομονωμένης περιοχής. Τα πράγματα που μπόρεσε να μελετήσει ο Σάουμπεργκερ σε εκείνη την ερημική – σχεδόν ανέγγιχτη από το ανθρώπινο χέρι -περιοχή, συχνά ερχόντουσαν σε πλήρη αντίθεση με ότι είχε μάθει από τις ακαδημαϊκές δασονομικές σπουδές του.
Το νερό ήταν το κύριο ενδιαφέρον του. Είχε ξεκινήσει για να ανακαλύψει τα χαρακτηριστικά και τους νόμους του, αλλά και την σύνδεση μεταξύ της θερμοκρασίας και της κίνησης του.
Παρατήρησε ότι το νερό που έτρεχε από μια βουνίσια πηγή, βρισκόταν στην μεγαλύτερη πυκνότητα του – στο «σημείο ανωμαλίας» του, όπως λέγεται – στους +4οC, που ήταν φυσικά και το σημείο της υψηλότερης ποιότητας του. Οι σολομοί και οι πέστροφες, πήγαιναν πάντοτε προς αυτές τις πηγές – και εκεί έβρισκε και την π ιό πλούσια και πιο όμορφη βλάστηση.
Μια μέρα, επισκέφθηκε μαζί με μερικούς γέρους κυνηγούς μια απομονωμένη περιοχή πάνω στα βουνά. Εκεί υπήρχε μια πηγή που παλαιότερα ήταν σκεπασμένη από ένα πέτρινο καλυβάκι. Τώρα το κτίσμα είχε γκρεμιστεί κι έτσι η πηγή είχε εκτεθεί στο φως του ήλιου. Έπειτα από λίγο, το ρυάκι ξεράθηκε, εκπλήσσοντας όλους όσους το γνώριζαν γιατί κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ πριν.

Αναζητώντας εξηγήσεις γι’ αυτό, κάποιος πρότεινε να ξαναχτίσουν την πέτρινη κατασκευή. Έτσι κι έγινε. Έπειτα από λίγο το ρυάκι επανήλθε..
Αυτό ήταν μια αποκάλυψη για τον Σάουμπεργκερ, γιατί του ήταν πλέον ολοφάνερο ότι το νερό ανταποκρινόταν, άγνωστο πώς, στην σκιά και στο δάσος. Αργότερα, του δόθηκαν πολύ περισσότερα στοιχεία για να επιβεβαιώσει αυτήν την θεωρία. Ο Σάουμπεργκερ άρχισε να αντιλαμβάνεται το νερό ως «το αίμα της Γης», θεωρώντας ότι πρέπει να του επιτρέπεται να κυλά με φυσικές ροές.

«Μια απείραχτη ροή νερού σχηματίζεται από περιστροφικές καμπύλες και σκιερές όχθες, σκεπασμένες από δέντρα και θάμνους – κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Το νερό θέλει να κυλά μ’ αυτόν τον τρόπο, γι’ αυτό φτιάχνει αυτές τις σκιερές όχθες για να προστατεύεται από το άμεσο φως του ήλιου…»

Έλεγε κι εννοούσε ότι η χαμηλή θερμοκρασία και η φυσική ροή, είναι οι καταστάσεις που είναι απαραίτητες για να διατηρήσει το νερό τις εκπληκτικές δυνάμεις του. Αυτές που μπορούν να χαρίσουν στον άνθρωπο υγεία, ευεξία και πνευματική διαύγεια…

afipnisoy.blogspot.com
Κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει με το νερό! Κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει με το νερό! Reviewed by Unknown on 21:28 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.