3 ετών παιδί που έμενε 24 ώρες το 24ωρο, άυπνο -BINTEO


Εάν κάποιος έβλεπε τον Ρετ Λάμπ, θα έλεγε ότι είναι ένα πανέμορφο, πανέξυπνο, φυσιολογικό παιδί σαν ...
όλα τα άλλα. Ο Ρετ είναι 3 ετών και ζει στο Πίτερσμπουργκ των ΗΠΑ. Ο Ρετ κρύβει ένα μεγάλο μυστικό που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του, αλλά και την ψυχική ισορροπία των γονιών του. Ο Ρετ για κάποιο άγνωστο λόγο δεν μπορεί να κοιμηθεί. Και όταν λέμε δεν μπορεί να κοιμηθεί, κυριολεκτούμε. Ο εγκέφαλος του δεν δίνει την απαραίτητη εντολή έτσι ώστε το κορμί να μπει στη διαδικασία του ύπνου. Ο Ρετ μένει ξύπνιος 24 ώρες το 24ωρο.
Οι γιατροί στην αρχή αιφνιδιάστηκαν. Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι εξετάσεις. Αιματολογικές, ακτινογραφίες, μαγνητικές τομογραφίες... Έπρεπε να εντοπίσουν γιατί συμβαίνει αυτό. Οι γονείς του είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Η συμπεριφορά του γιου τους (και λογικό είναι) άλλαξε. Ήταν επιθετικός, ήταν στρεσαρισμένος, ήταν συνέχεια σε υπερένταση.
“Ήταν τρομακτικό αυτό που βιώναμε. Δεν μπορούσε καν να παίξει με τα άλλα παιδάκια” θα πει η μητέρα του, Σάνον. Και συνέχισε: “ ήταν απίστευτα επιθετικός, ορμούσε και δάγκωνε τους πάντες και έκλαιγε. Αλλάξαμε τη ζωή μας. Στο σπίτι κοιμόμασταν με βάρδιες και πάντα κάποιος, ή εγώ ή ο άνδρας μου, ήμασταν συνέχεια δίπλα του 24 ώρες της ημέρας. Και ο Ρετ, ήταν πάντα ξύπνιος”
Τελικά και ενώ η οικογένεια είχε φτάσει στα όρια της, οι γιατροί εντόπισαν το πρόβλημα. “Δυσπλασία Chiari”, μια σπάνια πάθηση του εγκεφάλου. Πρόκειται για μια νευρολογική διαταραχή στο κάτω μέρος του εγκεφάλου στην παρεγκεφαλίτιδα, η οποία προκαλεί μια σειρά συμπτωμάτων μεταξύ των οποίων και η αϋπνία.
Ο μικρός έπρεπε να κάνει μια εξαιρετικά δύσκολη και πολύωρη επέμβαση, από την οποία είχε 50% πιθανότητες να βγει ζωντανός. Και τα κατάφερε. Η επέμβαση έγινε και ήταν επιτυχής. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Παίδων του Πίτερσμπουργκ έκαναν μια τομή στη βάση του κρανίου του 3χρονου Ρετ, και κατάφεραν να αφαιρέσουν κάποια οστά από το εγκεφαλικό στέλεχος και το νωτιαίο μυελό του μικρού, με αποτέλεσμα να αποσυμφορήσουν την πίεση που δεχόταν ο εγκέφαλος του.
Ο Ρετ πλέον κοιμάται όλη τη νύχτα. Η συμπεριφορά του έχει αλλάξει και αρχίζει να παίζει ήρεμος με όλα τα παιδάκι. Οι γονείς του είναι πάλι ευτυχισμένοι. Μπορούν ξανά να αγκαλιάσουν το παιδί τους χωρίς να κινδυνεύουν...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

iatropedia.com
 http://grizosgatos.blogspot.com

3 ετών παιδί που έμενε 24 ώρες το 24ωρο, άυπνο -BINTEO 3 ετών παιδί που έμενε 24 ώρες το 24ωρο, άυπνο -BINTEO Reviewed by Unknown on 00:09 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.