Πράκτορας CIA: Πιθανή επίθεση από Ισραήλ σε Ιράν

Τον Σεπτέμβριο το Ισραήλ ενδέχεται να επιτεθεί στο Ιράν, δηλώνει ο επί πολλά χρόνια πράκτορας της αμερικανικής κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών (CIA), Robert Bayer, ο οποίος πάνω από δύο δεκαετίες έζησε στη Μέση Ανατολή.
Μια τέτοια ισραηλινή ενέργεια θα μπορούσε να παρασύρει σε ακόμη έναν πόλεμο τις ΗΠΑ και θα έθετε σε κίνδυνο τον αμερικανικό στρατό αλλά και το πολιτικό προσωπικό που βρίσκεται στη Μέση Ανατολή αλλά και γύρω από αυτήν, τόνισε ο Ρόμπερτ Μπάγερ σε ραδιοφωνική συνέντευξη από το Λος Άντζελες.
Στη συνέντευξη αυτή δεν προσδιορίζεται η πηγή των πληροφοριών, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις αναφέρεται ότι ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Μοσάντ, Μέιρ Νταγάν, προειδοποίησε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζανιν Νετανιάχου να είναι «συνεπής στην απόφασή του» για επίθεση κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.
Είναι βέβαιο ότι ο Νετανιάχου προγραμματίζει επίθεση (κατά του Ιράν) που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί το Σεπτέμβριο, πριν από την ένσταση στον ΟΗΕ για το παλαιστινιακό κράτος. Ελπίζει, επίσης, να επιστήσει την προσοχή στις ΗΠΑ όσον αφορά τη σύγκρουση’, υπογραμμίζει ο Μπάγερ.
Σύμφωνα με τον έμπειρο πράκτορα της CIA, το Ισραήλ σχεδιάζει επιθέσεις εναντίον των ιρανικών συγκροτημάτων στο Νατάνζ και σε άλλες πυρηνικές εγκαταστάσεις, με σκοπό την ‘αντιστροφή των ικανοτήτων τους’.
«Οι Ιρανοί θα αντεπιτεθούν όπου μπορούν, στη Βασόρα, στη Βαγδάτη… Οι ειδικές δυνάμεις μας, εξετάζουν, ήδη, τους πιθανούς ιρανικούς στόχους στο Ιράκ, αλλά και τους στόχους πέρα από τα σύνορα (του Ιράν) όταν τους επιτεθούν. Θα βρεθούμε σε μια κλιμάκωση, είναι ένα εφιαλτικό σενάριο. Οι ΗΠΑ έχουν αρκετά στρατεύματα στη Μέση Ανατολή τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι. Νομίζω ότι έχουμε μπροστά την άβυσσο», πρόσθεσε ο Μπάγερ. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει αυτές τις αιτιάσεις του αμερικανού πράκτορα.
Το Ισραήλ θεωρεί το Ιράν ως τη μεγαλύτερη απειλή του και σχετικά με τις διαδικασίες απόκτησης ατομικής βόμβας από το Ιράν, έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από την επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, αφού οι διεθνείς κυρώσεις δεν αρκούν για να εγκαταλείψει το Ιράν το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα, το οποίο η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν είναι για στρατιωτικούς σκοπούς.


 



http://www.echedoros-a.gr/2011/07/cia.html
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Πράκτορας CIA: Πιθανή επίθεση από Ισραήλ σε Ιράν Πράκτορας CIA: Πιθανή επίθεση από Ισραήλ σε Ιράν Reviewed by Unknown on 12:45 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.