Αξιοπερίεργες αλήθειες που αφορούν τη Γη!!



Ποιο είναι το μεγαλύτερο βουνό στην Γη; Αν απαντήσατε το Έβερεστ, κάνετε λάθος. Διαβάστε μερικές αξιοπερίεργες αλήθειες που αφορούν τη Γη και ίσως να μη γνωρίζετε...








-Το στρώμα του όζοντος έχει πάχος περίπου 3 χιλιοστά.

-Το πιο σπάνιο διαμάντι στην Γη είναι το πράσινο διαμάντι.

-Το μεγαλύτερο παγόβουνο που έχει καταγραφεί ήταν 335 χιλιόμετρα μήκος και 97 χιλιόμετρα πλάτος.

-Οι τυφώνες, οι κυκλώνες και μεγάλα σώματα νερού πάντα γυρίζουν με την φορά του ρολογιού στο νότιο ημισφαίριο και πάντα αντίθετα με την φορά του ρολογιού στο βόρειο ημισφαίριο. Η φορά περιστροφής έχει να κάνει με την περιστροφή της γης και λέγεται δύναμη Coriolis.

-Μια καταιγίδα ονομάζεται τυφώνας όταν οι ταχύτητα των ανέμων ξεπερνούν τα 119 χιλιόμετρα/ώρα.



-Το βαθύτερο ορυχείο του κόσμου είναι στο Τσάρλετονβιλ, στην Νότια Αφρική. Έχει βάθος 4,2 χιλιομέτρων.

-Το ψηλότερο βουνό στην Γη είναι κάτω από την θάλασσα. Το υποθαλάσσιο βουνό Mauna Kea στην Χαβάη έχει ύψος 10.200 μέτρα. Το όρος Έβερεστ είναι μόνο 8.848 μέτρα.

-Περίπου 500 μικροί μετεωρίτες πέφτουν στην Γη κάθε χρόνο, αλλά οι περισσότεροι πέφτουν στην θάλασσα ή σε μη-πυκνοκατοικημένες περιοχές.



-Η Γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο με μια μέση ταχύτητα των 29,79 χλμ το δευτερόλεπτο ή περίπου 107.000 χιλιόμετρα την ώρα.

-Ένας χρόνος στην Γη είναι 365,26 ημέρες. Μια ημέρα είναι 23 ώρες, 56 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα. Για αυτό το λόγο προστίθεται μια ημέρα κάθε 4 χρόνια έτσι ώστε να εξισορροπείται το σφάλμα ημερολογιακά.

-Η Γη χάνει την ταχύτητα περιστροφής της. Σε μερικά εκατομμύρια χρόνια δεν θα χρειάζεται δίσεκτο έτος.

-Στο κέντρο της Γης υπάρχει μηδενική βαρύτητα.


http://grizosgatos.blogspot.com/
http://kokoraki.blogspot.com
Αξιοπερίεργες αλήθειες που αφορούν τη Γη!! Αξιοπερίεργες αλήθειες που αφορούν τη Γη!! Reviewed by Unknown on 02:34 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.