"Τον Μάιο του 2011 θα ανακαλύψουμε τον πλανήτη που θα γίνει η "επόμενη Γη"



Η ανακάλυψη ενός πλανήτη που θα μοιάζει με τη Γη, αποτελεί το Άγιο Δισκοπότηρο της αστροφυσικής εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η έρευνα και η ανακάλυψη πλανητών έξω από το ηλιακό μας σύστημα, τότε είναι θέμα λίγων μηνών το όνειρο να γίνει πραγματικότητα!

Ο Samuel Arbesman, από το Χάρβαρντ, και ο Gregory Laughlin, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, υποστηρίζουν πως πολύ σύντομα κάποια επιστημονική ομάδα θα ανακοινώσει ότι εντόπισε έναν πλανήτη με συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη ζωής, ανάλογες με αυτές της Γης.

Οι δύο ερευνητές κατέληξαν στο υπερ-αισιόδοξο αυτό συμπέρασμα, αναλύοντας τη διαδικασία που έχει οδηγήσει την τελευταία πενταετία στην ανακάλυψη τουλάχιστον 350 εξωηλιακών πλανητών. 

Σύμφωνα με τις αναλύσεις τους, υπάρχει πιθανότητα 66 % να βρεθεί η "άλλη Γη" το 2013, 75 % να συμβεί αυτό μέχρι το 2020 και 95 % να έχει βρεθεί το 2264. Ωστόσο, λένε ότι η μέση ημερομηνία της ανακάλυψης της "επόμενης Γης" είναι στις αρχές Μαΐου 2011!

"Υπάρχει 50% πιθανότητα μία επιστημονική ομάδα να εντοπίσει έναν πλανήτη που θα μπορούσε να γίνει η επόμενη Γη, μέχρι τον Μάιο του 2011", υποστηρίζουν, δηλαδή σε οκτώ μήνες από σήμερα!

Πολλοί αστρονόμοι θεωρούν ότι η ανακάλυψη ενός πλανήτη όμοιου με τη Γη, θα σημαίνει αυτομάτως πως αυτός θα είναι κατοικήσιμος. Οι Arbesman και Laughlin, όμως, σπεύδουν να διευκρινήσουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί μέχρι το Μάιο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη!
http://mystikos-planitis.blogspot.com/2010/09/2011.html
"Τον Μάιο του 2011 θα ανακαλύψουμε τον πλανήτη που θα γίνει η "επόμενη Γη" "Τον Μάιο του 2011 θα ανακαλύψουμε τον πλανήτη που θα γίνει η "επόμενη Γη" Reviewed by Unknown on 11:12 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.